Χρήση Τηλεφώνου - Τηλεόρασης - Ραδιοφώνου - Κλιματισμού

Κάθε κρεβάτι έχει τη δική του τηλεφωνική συσκευή. Υπάρχει η δυνατότητα αστικής ή υπεραστικής κλήσης με χρέωση αφού πρώτα ενημερώσετε το τηλεφωνικό κέντρο (αριθμός κλήσης 0) για την επιθυμία σας να ξεκλειδώσει το τηλέφωνο.

Αν νοσηλεύεστε ως καρδιολογικός ασθενής, καλείτε το τηλεφωνικό κέντρο από τη στιγμή που θα μεταφερθείτε στο δωμάτιο νοσηλείας σας μετά την παραμονή σας στο Αιμοδυναμικό Εργαστήριο ή στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Με την κλήση σας θα ζητάτε το ξεκλείδωμα του τηλεφώνου.

Αν πρόκειται να υποβληθείτε σε επέμβαση καρδιάς, τότε εφ’όσον το επιθυμείτε μπορείτε να καλέσετε το τηλεφωνικό κέντρο αμέσως μόλις τακτοποιηθείτε στο δωμάτιό σας. Οταν μεταφερθείτε στο χειρουργείο, το τηλέφωνο κλειδώνεται και με την επιστροφή σας στο δωμάτιο, μετά την επέμβαση και τη νοσηλεία σας στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, μπορείτε να ζητήσετε και πάλι να ανοιχθεί η γραμμή.

Σε περίπτωση μεταφοράς σε άλλο δωμάτιο, το Τμήμα Κίνησης Ασθενών ενημερώνει το τηλεφωνικό κέντρο ώστε να κλειδώσει το τηλέφωνο του δωματίου όπου βρισκόσασταν και να ξεκλειδώσει το τηλέφωνο στο νέο δωμάτιο όπου θα μεταφερθείτε.

Συσκευές καρτοτηλεφώνου υπάρχουν στο ισόγειο (Αίθριο και Εξωτερικά Ιατρεία), στον 1ο όροφο (Καρδιολογική Μονάδα Εντατικής Θεραπείας) και στον 7ο όροφο. Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι η χρήση κινητού τηλεφώνου απαγορεύεται αυστηρά σε όλους τους χώρους του Νοσοκομείου.

Οι συγγενείς μπορούν να τηλεφωνούν απ’ευθείας στο τηλέφωνο του δωματίου σε ώρες που δεν ενοχλούν, πληκτρολογώντας τον αριθμό 210 94 93 xxx και προσθέτοντας τον αριθμό του δωματίου, π.χ. το δωμάτιο 513 απαντά στην κλήση 210 94 93 513.

Κάθε δωμάτιο έχει συσκευή τηλεόρασης και τηλεχειριστήριο. Σε περίπτωση που δεν υπάρχει τηλεχειριστήριο στο δωμάτιο σας, μπορείτε να το ζητήσετε από την Προϊσταμένη του Τμήματος. Στα δίκλινα και τετράκλινα δωμάτια, η χρήση της τηλεόρασης σταματά στις 22:00.

Σε κάθε κρεβάτι υπάρχει η δυνατότητα ακρόασης ραδιοφώνου σε προεπιλεγμένους σταθμούς, με ατομικά ακουστικά.

Η θερμοκρασία του δωματίου όπου νοσηλεύεστε, ρυθμίζεται από το θερμοστάτη που υπάρχει στο δωμάτιο σας.