Οδηγίες Επισκεπτηρίου

ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΡΙΟΥ

Με γνώμονα τη βέλτιστη εξυπηρέτηση και ασφάλεια των ασθενών, καλείστε για την τήρηση των κάτωθι:

ΓΕNΙΚΗ ΟΔΗΓΙΑ: Οι συνοδοί και ασθενείς θα προσέρχονται στο ΩΚΚ εφόσον δεν έχουν κανένα σύμπτωμα αναπνευστικής λοίμωξης ή επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα κορονωιού. Όλοι οι συνοδοί που έχουν οποιοδήποτε σύμπτωμα, ΔΕΝ θα μπορούν να εισέλθουν στο ΩΚΚ.

Όλοι οι συνοδοί ασθενών που πρόκειται να εισέλθουν σε θάλαμο νοσηλείας απαιτείται να φέρουν υπογεγραμμένο αρνητικό πόρισμα εξέτασης PCR των τελευταίων 48 ωρών από εξωτερικό εργαστήριο, με εξαίρεση τους συνοδούς που διενεργούν διοικητικές διαδικασίες παραλαβής (εξιτήριο) ασθενή χωρίς να εισέλθουν νοσηλευτικό θάλαμο. Τότε απαιτείται αρνητικό πόρισμα Rapid test 24 ωρών από εξωτερικό εργαστήριο.

 1. ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΑΣΘΕΝΗ-ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΡΙΟ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΠΕΜΒΑΣΗ

Επιτρέπεται η παρουσία ΕΝΟΣ (1) μόνο συνοδού κατά τη διαδικασία εισαγωγής του ασθενή, που στη συνέχεια οφείλει να αποχωρήσει τηρώντας όλες τις γενικές οδηγίες.

 • Επιτρέπεται η παρουσία ΕΝΟΣ (1) μόνο συνοδού μισή ώρα (30΄) πριν από την επέμβαση, μόνο για ασθενείς που ήδη νοσηλεύονται στους νοσηλευτικούς ορόφους.
 • Κατά τη διάρκεια της επέμβασης, η παραμονή ΕΝΟΣ (1) συνοδού επιτρέπεται μόνο στο αίθριο του ισογείου.
 1. ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ-ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΡΙΟ αμέσως μετά την επέμβαση
 • Η ενημέρωση γίνεται στο ισόγειο κατόπιν πρόσκλησης του θεράποντος Ιατρού μέσω της Υποδοχής.
 • Για τους ασθενείς που υποβάλλονται σε στεφανιογραφία/αγγειοπλαστική και μεταφέρονται σε νοσηλευτικό όροφο, η επίσκεψη πραγματοποιείται από ένα και μόνο άτομο μετά τη μεταφορά του ασθενή στον όροφο με σκοπό την παράδοση των προσωπικών αντικειμένων στον ασθενή. Η παραμονή του συνοδού δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τα 20 λεπτά τηρώντας όλες τις γενικές οδηγίες.
 1. ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΡΙΟ-ΩΡΑΡΙΟ-ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ κατά τη νοσηλεία ασθενή τηρώντας όλες τις γενικές οδηγίες
 • Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (Μ.Ε.Θ.)
  • Ωράριο επισκεπτηρίου: 13:00-14:00
  • Ο χώρος αναμονής των επισκεπτών έως ότου εισέλθουν στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας είναι το αίθριο του ισογείου.
  • Η επίσκεψη επιτρέπεται μόνο σε ΕΝΑ (1) άτομο ανά ασθενή όταν ο ασθενής αποσωληνωθεί στην ΜΕΘ. Σε ασθενείς που παραμένουν πέραν του 3ημέρου, θα μπορεί ένας συνοδός να επισκέπτεται τον ασθενή ανά τρεις ημέρες. Διάρκεια επίσκεψης: αυστηρά έως πέντε λεπτά.
  • Η ενημέρωση του συνοδού για την πορεία της υγείας του ασθενή που νοσηλεύεται στην Καρδιοχειρουργική Μ.Ε.Θ., γίνεται από τους Ιατρούς της Μ.Ε.Θ. στον προθάλαμο της Καρδιοχειρουργικής Μονάδας (1ο όροφο), στη διάρκεια του επισκεπτηρίου.
  • Η επίσκεψη συνοδού στην Καρδιολογική Μονάδα Εντατικής Θεραπείας δεν επιτρέπεται παρά μόνο μετά από εκτίμηση της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας.
 • Νοσηλευτικοί όροφοι:
  • Δεν επιτρέπεται το επισκεπτήριο παρά μόνο με άδεια της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας. Επιτρέπεται μόνο σε ειδικές περιπτώσεις, κατόπιν έγγραφης άδειας από τη Διεύθυνση Νοσηλευτικής Υπηρεσίας (τηλ. 210 94 93 310 ή εσωτερικό 1310. Στην περίπτωση αυτή, απαιτείται υπογεγραμμένο αρνητικό πόρισμα PCR 48 ωρών (από εξωτερικό εργαστήριο) ανεξαρτήτως του εμβολιασμού. Ο συνοδός δεν επιτρέπεται να εξέλθει του ΩΚΚ. Ο παραμένων συνοδός επανελέγχεται με δική του χρέωση για Covid 19 (στο ΩΚΚ) με Rapid test τρεις ημέρες μετά την είσοδό του και με την προϋπόθεση ότι δεν θα εξέλθει του ΩΚΚ.
  • Απαγορεύεται η εισαγωγή τροφίμων (γλυκών, φρούτων, κ.α.), ποτών και φυτών σε γλάστρα με χώμα.
 • Οι ασθενείς ενημερώνονται για την πορεία της υγείας τους από τον θεράποντα Ιατρό τους.
 • Αν συγγενής επιθυμεί να συναντήσει τον θεράποντα Ιατρό για περαιτέρω ενημέρωση, θα πρέπει να προγραμματίσει συνάντηση μέσω της Γραμματείας του Ιατρικού Τμήματος όπου ανήκει ο Ιατρός.
 • Νοσηλεία (ανήλικων ασθενών) παιδιών
  • Επιτρέπεται όλο το 24ωρο η παραμονή μόνο ενός συνοδού ανήλικου ασθενή στον Νοσηλευτικό Παιδιατρικό Όροφο. Ο συνοδός μπορεί να υποβληθεί προγραμματισμένα σε μοριακό έλεγχο στο ΩΚΚ ή να προσκομίσει υπογεγραμμένο αρνητικό μοριακό πόρισμα (PCR) από εξωτερικό εργαστήριο των τελευταίων 48 ωρών. Ο συνοδός δεν επιτρέπεται να εξέλθει του ΩΚΚ. Ο παραμένων συνοδός επανελέγχεται με δική του χρέωση για Covid 19 (στο ΩΚΚ) με Rapid test τρεις ημέρες μετά την είσοδό του και με την προϋπόθεση ότι δεν θα εξέλθει του ΩΚΚ.
  • Η παρουσία δεύτερου γονέα επιτρέπεται μόνο για ενημέρωση από τον θεράποντα ιατρό (5 λεπτά) και θα πρέπει να έχει προσκομίσει αρνητικό μοριακό πόρισμα (PCR) από εξωτερικό εργαστήριο των τελευταίων 48 ωρών. Δεν επιτρέπονται οι υπόλοιποι συγγενείς.
 1. ΕΞΙΤΗΡΙΟ

Τηρούνται όλες οι γενικές οδηγίες που αναφέρονται παραπάνω. Επιτρέπεται η παρουσία ΕΝΟΣ (1) μόνο συνοδού μισή ώρα (30΄) πριν από τον προβλεπόμενο χρόνο εξιτηρίου. Για συνοδούς (ανεξαρτήτως εμβολιασμού), που πραγματοποιούν παραλαβή ασθενή χωρίς οποιαδήποτε παραμονή σε νοσηλευτικό θάλαμο απαιτείται υπογεγραμμένο αρνητικό πόρισμα εξέτασης (από εξωτερικό εργαστήριο) Rapid έως 24 ωρών ή PCR 48 ωρών σε περίπτωση που θα υπάρξει οποιαδήποτε παραμονή σε νοσηλευτικό θάλαμο.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΡΙΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΙΑΤΡΕΙΩΝ

Κάθε ασθενής και συνοδός της/του που προσέρχονται  στα Εξωτερικά Ιατρεία θα πρέπει να φέρουν υπογεγραμμένο αρνητικό πόρισμα Rapid test (από εξωτερικό εργαστήριο) το οποίο θα πρέπει να έχει πραγματοποιηθεί εντός του τελευταίου 24ώρου πριν την εξέταση.

Από την παραπάνω οδηγία για τα Εξωτερικά Ιατρεία εξαιρούνται:

 • Οι προσερχόμενοι στο Εμβολιαστικό Κέντρο (συμπεριλαμβανομένου του συνοδού τους).
 • Ασθενείς ή συνοδοί του ΤΕΠ που κατευθύνονται στο Ταμείο Εξωτερικών Ιατρείων.
 • Ασθενείς ή συνοδοί που κατευθύνονται ΜΟΝΟ για αιμοληψίες  εργαστηριακών εξετάσεων.
 • Οι προσερχόμενοι στο Τμήμα Ιατρικών Αρχείων για την παραλαβή

εξετάσεων. Η πιθανή αναμονή, θα γίνεται εκτός ΩΚΚ.

 • Οι ασθενείς που προσέρχονται για να φέρουν οφειλόμενο σκιαγραφικό σκεύασμα προς το Εργαστήριο Πυρηνικής Ιατρικής και να παραλάβουν πόρισμα, θα παραδίδουν το σκεύασμα στο Τμήμα Ιατρικών Αρχείων, θα αποχρεώνονται και θα παραλαμβάνουν το πόρισμά τους.

 

Υπενθυμίζεται ότι η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική όπως και η τήρηση των κανόνων υγιεινής χεριών.

 

Ευχαριστούμε για την κατανόηση και τη συνεργασία σας.

Από τη Διεύθυνση του Ωνασείου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου.