Οδηγίες Επισκεπτηρίου

ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΡΙΟΥ

Με γνώμονα τη βέλτιστη εξυπηρέτηση και ασφάλεια των ασθενών, καλείστε για την τήρηση των κάτωθι:

 

ΓΕNΙΚΗ ΟΔΗΓΙΑ: Οι συνοδοί και ασθενείς θα προσέρχονται στο ΩΚΚ εφόσον δεν έχουν κανένα σύμπτωμα αναπνευστικής λοίμωξης (πυρετό, δεκατική κίνηση, βήχα, φαρυγγαλγία, ρινική καταρροή)  ή επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα κορονωιού.

 

 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΓΙΑ ΕΠΕΜΒΑΣΗ

Επιτρέπεται η παρουσία ΕΝΟΣ (1) μόνο συνοδού κατά τη διαδικασία εισαγωγής του ασθενή σε δωμάτιο που βρίσκεται σε κλινικό όροφο (4ο, 5ο ή 6ο) ή στο δωμάτιο προετοιμασίας του Αιμοδυναμικού Εργαστηρίου. Αφού ο συνοδός παραλάβει τα προσωπικά αντικείμενα του ασθενή (εντός 10λεπτου), αποχωρεί από το ΩΚΚ.

 

 1. ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΡΙΟ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΕΜΒΑΣΗ

Πριν την προγραμματισμένη ώρα χειρουργείου, επιτρέπεται η επίσκεψη διάρκειας 10 λεπτών ΕΝΟΣ (1) συνοδού στο δωμάτιο νοσηλείας που βρίσκεται σε κλινικό όροφο. Στη συνέχεια, ο συνοδός παραλαμβάνει τα προσωπικά αντικείμενα του ασθενή και παραμένει αυστηρά στο αίθριο του ισογείου.

 

 1. ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΡΙΟ ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΟΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ ΕΝΤΑΤΙΚΗΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ (ΜΕΘ)
 • Επιτρέπεται το επισκεπτήριο στην Καρδιοχειρουργική ΜΕΘ για 5 λεπτά από ΕΝΑ (1) μόνο άτομο μεταξύ 13:00-14:00 εάν ο ασθενής έχει αποσωληνωθεί. Σε ασθενείς που παραμένουν πέραν του 3ημέρου, επιτρέπεται η επίσκεψη ΕΝΟΣ (1) ατόμου για 5 λεπτά ανά 3 ημέρες με άδεια που δίνεται εγγράφως από τη Διεύθυνση Νοσηλευτικής Υπηρεσίας.
 • Η ενημέρωση για την πορεία της υγείας του ασθενούς που νοσηλεύεται στην Καρδιοχειρουργική ΜΕΘ γίνεται αποκλειστικά μέσω τηλεφώνου με την κλήση του αριθμού 210 94 93 236 μεταξύ 13:00 – 14:00.

 

 1. EΠΙΣΚΕΠΤΗΡΙΟ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΟΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΚΗ-ΠΑΙΔΟΚΑΡΔΙΟΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΜΕΘ
 • Επιτρέπεται το επισκεπτήριο στην Παιδοκαρδιολογική-Παιδοκαρδιοχειρουργική ΜΕΘ μετά το πέρας της καρδιοχειρουργικής επέμβασης ή επεμβατικής καρδιολογικής πράξης ΕΝΟΣ (1) γονέα για 5 λεπτά.
 • Επιτρέπεται το επισκεπτήριο ΕΝΟΣ (1) γονέα καθημερινά μεταξύ 13:00-14:00.

 

 1. ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΡΙΟ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΚΗ ΜΕΘ

Η επίσκεψη συνοδού στην Καρδιολογική ΜΕΘ επιτρέπεται με ειδική άδεια από τη Διεύθυνση Νοσηλευτικής Υπηρεσίας.

 

 1. ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΡΙΟ ΚΑΤΑ ΤΗ ΝΟΣΗΛΕΙΑ ΣΤΟΥΣ ΟΡΟΦΟΥΣ

-Αναστέλλεται το επισκεπτήριο ή η παραμονή συνοδού.

-Όταν ο ασθενής μεταφερθεί από τη ΜΕΘ ή το Αιμοδυναμικό Εργαστήριο στον κλινικό όροφο, επιτρέπεται μόνον η επίσκεψη ΕΝΟΣ (1) συνοδού για 5 λεπτά για να φέρει τα προσωπικά είδη του ασθενούς. Η χρονική στιγμή επίσκεψης θα καθορίζεται από τη Διεύθυνση Νοσηλευτικής Υπηρεσίας.

-Οι πληροφορίες για την πορεία της υγείας των ασθενών θα δίνονται τηλεφωνικά μετά από συνεννόηση με τον θεράποντα ιατρό.

-Όπου κρίνεται αναγκαία η παραμονή συνοδού, δίνεται ειδική άδεια από τη Διεύθυνση Νοσηλευτικής Υπηρεσίας.

 

 • Νοσηλεία παιδιών

Επιτρέπεται η παραμονή ΕΝΟΣ (1) μόνο γονέα νοσηλευόμενου παιδιού όλο το 24ωρο. Η παρουσία δεύτερου γονέα επιτρέπεται μόνο για ενημέρωση από τον θεράποντα ιατρό (5 λεπτά). Δεν επιτρέπεται το επισκεπτήριο σε άλλους συγγενείς.

 

 1. ΕΞΙΤΗΡΙΟ

Επιτρέπεται η παρουσία ΕΝΟΣ (1) μόνο συνοδού μισή ώρα (30΄) πριν από τον προβλεπόμενο χρόνο εξιτηρίου για τη διεκπεραίωση της διαδικασίας του εξιτηρίου και την παραλαβή του ασθενούς από τον κλινικό όροφο.

 

 1. ΕΞΩΤΕΡΙΚΑ ΙΑΤΡΕΙΑ

Οι συνοδοί ασθενών για τα τακτικά Εξωτερικά Ιατρεία δεν μπορούν να εισέρχονται στο ΩΚΚ εκτός εξαιρετικών περιπτώσεων (π.χ. έλλειψη αυτονομίας και επιπέδου συνείδησης του ασθενούς).

 

Επισημαίνεται η υποχρεωτική χρήση προστατευτικής μάσκας, η τήρηση κανόνων κοινωνικής απόστασης και η αντισηψία των χεριών.  

Από 11ης Μαρτίου 2021, ισχύουν επιπροσθέτως οι ακόλουθες οδηγίες για το επισκεπτήριο:

 • Σε συγγενείς – συνοδούς ασθενών που θα εισέλθουν (για κάθε φορά) στα κλινικά Τμήματα (ΜΕΘ & Νοσηλευτικά Τμήματα 4ου, 5ου,6ου) απαιτείται:
 • επίδειξη αρνητικού μοριακού τεστ (PCR) με ισχύ έως 72 ώρες ή
 • επίδειξη αρνητικού Rapid τεστ με ισχύ έως 24 ώρες

ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι παραπάνω οδηγίες δεν αλλάζουν την ισχύουσα οδηγία του επισκεπτηρίου.

 

Ευχαριστούμε για την κατανόηση και τη συνεργασία σας.

Από τη Διεύθυνση του Ωνασείου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου