Παιδοκαρδιολογική Παιδοκαρδιοχειρουργική Μονάδα Εντατικής Θεραπείας

Νοσηλεία παιδιών

Κατά τη διάρκεια νοσηλείας του παιδιού σας, πρέπει να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:

  • Ο μέγιστος αριθμός συνοδών – επισκεπτών δεν πρέπει να υπερβαίνει τα δύο (2) άτομα ταυτοχρόνως. Οι γονείς και μόνο θα πρέπει να συνοδεύουν τα παιδιά για την αποφυγή μετάδοσης λοιμώξεων.
  • Μην φέρετε είδη διατροφής για το παιδί σας χωρίς προσυνεννόηση με το Νοσηλευτικό προσωπικό. Αυτή η παράκληση ισχύει για όλους τους συνοδούς ή επισκέπτες του ασθενή. Μην ξεχνάτε ότι τα παιδιά στην προ- ή μετεγχειρητική φάση, όπως και πριν ή μετά από καρδιακό καθετηριασμό δεν επιτρέπεται να διατραφούν ελεύθερα.
  • Τα κομοδίνα δίπλα στα κρεβάτια των παιδιών θα πρέπει να είναι ελεύθερα από τα προσωπικά αντικείμενα των συνοδών.
  • Το ΩΚΚ επιτρέπει την παραμονή και διανυκτέρευση ενός συνοδού όταν το παιδί νοσηλεύεται στον όροφο και όχι κατά τη διάρκεια παραμονής του στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Στην περίπτωση που επιθυμείτε να παραμείνετε και να διανυκτερεύσετε δίπλα στο παιδί σας, παρακαλούμε να ενημερώσετε το Τμήμα Κίνησης Ασθενών. Υπάρχει διαθέσιμη πολυθρόνα – κρεβάτι. Δεν μπορείτε να χρησιμοποιείτε για τη διανυκτέρευσή σας το κρεβάτι που προορίζεται για το παιδί σας ή το διπλανό κρεβάτι.
  • Περιορίστε τη χρήση τηλεφώνου. Μην ξεχνάτε ότι με κάθε κλήση του τηλεφώνου ενοχλείται όχι μονο το δικό σας παιδί αλλά και οι υπόλοιποι ασθενείς που βρίσκονται στο δωμάτιο.
  • Τα παιχνίδια που βρίσκονται στον παιδότοπο και τα βιβλία της δανειστικής βιβλιοθήκης έχουν αγοραστεί με δωρεές άλλων γονέων προς το Παιδοκαρδιολογικό Τμήμα. Είναι κατανοητό ότι τα παιδιά θέλουν να πάρουν τα παιχνίδια στο δωμάτιο τους ή ακόμα και στο σπίτι τους. Εχουμε απόλυτη κατανόηση. Εάν παρόλα ταύτα το παιδί σας δεν μπορεί να αποχωρισθεί το παιχνίδι που πήρε από το ΩΚΚ, παρακαλούμε να αντικατασταθεί. Για το σκοπό αυτό, ελάτε σε επικοινωνία με την Προϊσταμένη του 4ου ορόφου ή με τη Γραμματέα του Τμήματος.