Πρόσκληση_Σεμινάριο ECMO

Σεμιναριακή Εκπαίδευση στην Εξωσωματική Μεμβράνη Οξυγόνωσης (ECMO)

DIORGANOTIS_OKK

Αθήνα, 7 Απριλίου 2022

 

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Η Καρδιοχειρουργική Μονάδα Εντατικής Θεραπείας σε συνεργασία με τον Καρδιοχειρουργικό Τομέα και τη Μονάδα Καρδιακής Ανεπάρκειας & Μονάδα Μεταμοσχεύσεων Καρδιάς του Ωνάσειου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου σας προσκαλούν στο Α΄ Κύκλο Σεμιναριακής Εκπαίδευσης στην Εξωσωματική Μεμβράνη Οξυγόνωσης (ECMO) με έναρξη τον Μάϊο 2022.

Το σεμινάριο θα έχει υβριδικό χαρακτήρα. Το επιστημονικό πρόγραμμα του σεμιναρίου καλύπτει τις σύγχρονες εξελίξεις στον τομέα της Εξωσωματικής Μεμβράνης Οξυγόνωσης (ECMO), αναδεικνύοντας τον ρόλο του ECMO στη σύγχρονη αντιμετώπιση ασθενών της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας. Η χρήση του ECMΟ στην υποστήριξη ασθενών με καρδιογενή καταπληξία και αναπνευστική ανεπάρκεια μη ανταποκρινόμενη στη συμβατική θεραπεία, καθώς και ως επικουρική μέθοδος υποστήριξης ζωής, μετά από καρδιακή ανακοπή (e-CPR) σημειώνει ολοένα και μεγαλύτερη αύξηση τα τελευταία χρόνια με σημαντική βελτίωση των ποσοστών επιβίωσης των ασθενών αυτών.

Στόχος του σεμιναρίου είναι να προσφέρει στους συμμετέχοντες και στις συμμετέχουσες τη βασική θεωρητική κι επιστημονική κατάρτιση σε ό,τι αφορά τις βασικές αρχές λειτουργίας του ECMO, τις τεκμηριωμένες ενδείξεις (evidence-based), τον τρόπο εφαρμογής του, με ιδιαίτερη έμφαση στη διαχείριση ασθενών υποστηριζόμενων με ECMO στη κλινική πράξη. Το σεμινάριο απευθύνεται κυρίως σε Ιατρούς Εντατικολόγους, Καρδιολόγους, Πνευμονολόγους, Επειγοντολόγους, Καρδιοχειρουργούς, Θωρακοχειρουργούς καθώς και σε Επιστήμονες Υγείας με ειδικό ενδιαφέρον στο ECMO (Νοσηλευτές, Εξωσωματιστές).

Η παρακολούθηση είναι δωρεάν. Για περισσότερες πληροφορίες αλλά και για την εγγραφή σας, μπορείτε να απευθυνθείτε στο Γραφείο Εκπαίδευσης του Ωνάσειου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου, Υπεύθυνη κα Μαρία Μεϊδάνη, τηλ. επικοινωνίας 210 94 93 706, ηλεκτρονική διεύθυνση: training@ocsc.gr.

 

Μπορείτε να κατεβάσετε την πρόσκληση για το σεμινάριο από εδώ: Επιστολή Πρόσκληση Σεμινάριο ECMO 2022

Μπορείτε να κατεβάσετε το αναλυτικό πρόγραμμα του σεμιναρίου από εδώ: ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ ECMO

Μπορείτε να κατεβάσετε το έντυπο εγγραφής στο σεμινάριο από εδώ: Εντυπο εγγραφής

 

Η Οργανωτική Επιτροπή

Σ. Δημόπουλος, Α. Καραμπίνης, Θ. Χαμογεωργάκης, Σ. Αδαμόπουλος

Πρόσκληση_Σεμινάριο ECMO

error: Content is protected !!