FISTOURIS

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΜΕ ΕΡΓΑ ΦΩΝΗΤΙΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ

ONASEIO_LOGO_SMALL

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΜΕ ΕΡΓΑ ΦΩΝΗΤΙΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ

Δημοσθένης Κ. Φιστουρής (τενόρος)

Μάριος Καζάς (πιάνο)

Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου 2017,  Ωρα 12:00, στο Αίθριο του Ωνασείου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου

Είσοδος ελεύθερη

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

  1. Sì dolce è’l tormento (μαδριγάλι για σόλο φωνή) – Claudio Monteverdi  (1567-1643)
  2. Douce Dame Jolie (βιρελέ για σόλο φωνή) – Guillaume de Machaut (1300 – 1377)
  3. Fenesta che lucivi (Ναπολιτάνικο τραγούδι) – Guillaume-Louis Cottrau (1797 – 1847)
  4. Ständchen (4ο lied από τον κύκλο Schwanengesang) – Franz Schubert (1797– 1828)
  5. Nocturne αρ.20 σε Ντο δίεση ελάσ., op.posth – Frédéric Chopin (1810 –1849)
  6. Vaghissima sembianza (άρια) – Stefano Donaudy (1879 – 1925)
  7. Te quiero, morena (άρια – Jota από την κωμική οπερέτα El trust de los tenorios) – Jose Serrano (1873 – 1941)  
  8. Όμορφη Πόλη – Μίκης Θεοδωράκης (1925 -)

 

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ

Δημοσθένης Φιστουρής

fistouris-alone

Ο Δημοσθένης Φιστουρής είναι διδάκτωρ ιστορικής και συστηματικής μουσικολογίας του ΕΚΠΑ. Έχει δίπλωμα Μονωδίας και Βυζαντινής Μουσικής, καθώς και πτυχία Ειδικού Αρμονίας, Αντίστιξης και Φούγκας. Ως υπότροφος του Ιδρύματος “Αλέξανδρος Ωνάσης”, σπούδασε στην Ιταλία κλασικό τραγούδι και όπερα παρακολουθώντας σεμινάρια με τους: Luigi Alva, Arrigo Pola, Paride Venturi, Carlo Bergonzi, Renata Scotto και Enzo Spatola. Ως τενόρος, έχει συνεργαστεί με την ΕΛΣ, το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, την Όπερα Θεσσαλονίκης, το Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης–Δημήτρια, το Teatro Derby σε διάφορες παραγωγές όπερας. Έχει δημοσιεύσεις σε διεθνή μουσικολογικά συνέδρια με ευρεία θεματολογία, από την Όπερα μέχρι τη Βυζαντινή και Οθωμανική μουσική. Πρόσφατα, από τις εκδόσεις Ορφέως, κυκλοφόρησε η διατριβή του με τίτλο Οι όπερες του Σπύρου Σαμάρα – Μουσικοδραματολογική ανάλυση και αισθητική ερμηνεία. Έχει διδάξει το μάθημα της Ιστορίας της Νεοελληνικής Όπερας στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του ΕΚΠΑ. Έχει διατελέσει καθηγητής μονωδίας, Βυζαντινής μουσικής και θεωρητικών σε διάφορα ωδεία και ανώτερες δραματικές σχολές. Επίσης είναι πτυχιούχος της σχολής Μεταλλειολόγων Μηχανικών και Μεταλλουργών του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου.

 

Μάριος Καζάς

kazas-alone

Ο Μάριος Καζάς ξεκίνησε σπουδές πιάνου στο Αθηναϊκό Ωδείο με την Στέλλα Μακρυγιάννη και συνέχισε ως κάτοχος διαρκούς υποτροφίας στην τάξη της Γιολάντας Σεβέρη. Κατόπιν φοίτησε στο Ωδείο Athenaeum, ως μαθητής της Ντόρας Μπακοπούλου και στο Ωδείο Αθηνών, από όπου και απεφοίτησε με βαθμό διπλώματος Άριστα Παμψηφεί και Α’ Βραβείο Παμψηφεί. Έχει βραβευθεί με Α’ και Β’ Βραβεία σε Πανελλήνιους Διαγωνισμούς Πιάνου και έχει  αποσπάσει Β’ Βραβεία στους Διεθνείς Διαγωνισμούς Πιάνου “Art and Education in the 21st century” και “Apollon”.

Ένας από τους πιο δραστήριους καλλιτεχνικά Έλληνες πιανίστες της γενιάς του, εμφανίζεται διαρκώς στους συναυλιακούς χώρους των Αθηνών καθώς και σε συναυλίες και φεστιβάλ στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Δραστηριοποιείται εντονότατα στον τομέα της συνοδείας τραγουδιού και της μουσικής δωματίου, συνεργαζόμενος επί σκηνής με καλλιτέχνες διεθνούς βεληνεκούς.  Το πρώτο του προσωπικό cd με τίτλο Μποτίλια στο πέλαγο, σε συνθέσεις Κώστα Μυλωνά, κυκλοφόρησε τον Φεβρουάριο του 2015, ενώ ερμηνεύει και στα cd Αλίκη Καγιαλόγλου-Ζωντανή Ηχογράφηση, Ωδείον Ηρώδου Αττικού (2009) και A time for us (2012).

 

error: Content is protected !!