GUITAR_ENSEMBLE

Guitarte ensemble ΤΡΙΑ ΚΟΝΤΣΕΡΤΑ ΜΠΑΡΟΚ

ONASEIO_LOGO_SMALL

Guitarte ensemble

ΤΡΙΑ ΚΟΝΤΣΕΡΤΑ ΜΠΑΡΟΚ

Τετάρτη, 25 Οκτωβρίου 2017,  Ωρα 12:00

Αίθριο Ωνασείου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

– A. Corelli: Concerto grosso op. 6 no 2 in F major
Μεταγραφή (in A major) Νίκος Χατζηελευθερίου
Vivace – Allegro – Adagio

Allegro

Grave – Largo

Allegro

(για 7 κιθάρες)

 

– G. F. Handel: Concerto in D minor op. 6 no 10
(Μεταγραφή: Νίκος Χατζηελευθερίου)
Overture-Allegro

Air

Allegro

Allegro

Allegro Moderato

(για 5 κιθάρες)

 

– Vivaldi: Concerto grosso op. 3 no 8
(Μεταγραφή: Paul Gerrits-Jacques Chandonnet)
Allegro

Larghetto e spiritoso
Allegro

(για 7 κιθάρες)


Μουσικό Σύνολο Guitarte ensemble

Το μουσικό σύνολο Guitarte ensemble ιδρύθηκε το 2005 και διευθύνεται από τον Νίκο Χατζηελευθερίου, με συνοδοιπόρους τον Χρήστο Φάκλαρη, τον Φραγκούλη Καραγιαννόπουλο, την Μαρία Παπαμιχαήλ, την Άννα Σαρτζίδου, την Χριστίνα Πολυκρέτη και τον Νεκτάριο Σακελλαρίου.

Το μουσικό σύνολο Guitarte ensemble έχει μεταξύ άλλων παρουσιάσει:

  • Τον κύκλο συναυλιών «Κοντσέρτο για…6 κιθαριστές» με έργα Geminiani, Britten, Milhaud, Rota, κ.α. (2005-2006).
  • Έργα Ελλήνων συνθετών -Φ. Τσαλαχούρη, Γ. Βασιλαντωνάκη, Μ. Κεφάλα, Ν. Παναγιωτάκη, Δ. Φάμπα (2005-2007), πολλά από αυτά σε πρώτη εκτέλεση ειδικά γραμμένα για το σύνολο.
  • Από το 2007 για τρία περίπου χρόνια το «Καταραμένο φίδι» του Μ. Χατζιδάκι σε μορφή μικτής παράστασης, με κείμενα του Αντώνη Πετράτου, σκηνική επιμέλεια της Σοφίας Χουλιαρά και θέατρο σκιών από τον Άθω Δανέλλη.
  • Παράλληλα το ίδιο διάστημα σε σειρά συναυλιών τη «Μουσική Προσφορά» του J. S. Bach σε μεταγραφή του Ν. Χατζηελευθερίου.
  • Το 2010 το έργο του Γιάννη Αγγελάκη (αφιερωμένο στο μουσικό σύνολο) «Το Φάντασμα της Μασσαλίας» για 5 κιθάρες, χοροθέατρο, βίντεο-αρτ, live κάμερα (βασισμένο στο ομώνυμο θεατρικό μονόπρακτο του Ζαν Κοκτώ).
  • Το Νοέμβριο του 2011 σειρά παραστάσεων με το έργο «Τα ημερολόγια ενός διαβόλου», μια μουσική σύνθεση του Νίκου Χατζηελευθερίου για 4 κιθάρες και γυναικεία φωνή, πάνω σε ποίηση και κείμενα των Κ. Π. Καβάφη και Φ. Πεσσόα, με βίντεο-αρτ της ομάδας studio 19, ηθοποιό-αφηγητή και χορευτή.
  • Το Μάρτιο του 2012 τη μουσική «πράξη» «12 νυχτερινά» βασισμένη σε τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη.
  • Το καλοκαίρι του 2012 (στο Μουσείο της Ακρόπολης και στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο) το δρώμενο «Ήχοι και μύθοι από την ιστορία και την περιπέτεια του αρχαίου πνεύματος» με θέματα από σωζόμενα αποσπάσματα αρχαίας Ελληνικής μουσικής καθώς και κομμάτια από μουσικές για σύγχρονες παραστάσεις αρχαίου δράματος.
  • Στη θεατρική σαιζόν 2012-13 τη μουσική του Ν. Χατζηελευθερίου στην παράσταση «Αριστοφάνης junior» με την παιδική σκηνή του θεάτρου «Βαφείο-Λάκης Καραλής».
  • Τη σκηνική μπαλάντα «Στο όνειρο ενός νηφάλια μεθυσμένου», βασισμένη στη μουσική του Μίκη Θεοδωράκη για την παράσταση «Ένας όμηρος» του Μπρένταν Μπήαν.

Τον Δεκέμβριο του 2013 κυκλοφόρησε το διπλό CD του συγκροτήματος με τίτλο «ΙΧΝΗ» («traces») που περιέχει τα έργα Bach, Χατζιδάκι και Αγγελάκη.

error: Content is protected !!