Στέλλα Αδαμίδου-Αθανάσιος Τρικούπης Αφίσα

Συναυλία Φωνή και Πιάνο Στέλλα Αδαμίδου – Αθανάσιος Τρικούπης

 OKK-White-Logo.pngcropped

 

Συναυλία Φωνή και Πιάνο

Στέλλα Αδαμίδου – Αθανάσιος Τρικούπης

19 Φεβρουαρίου 2020 – ΄Ωρα 12:00

Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο

Είσοδος Ελεύθερη

 

Πρόγραμμα

O mio babbino caro    G. Puccini

Signore, ascolta    G. Puccini

Un bel di vedremo    G. Puccini

La Wally    A. Catalani

Sonetto 123 del Petrarca    Fr. Liszt (piano solo)

Mi chiamano Mimi    G. Puccini

Addio, del passato    G. Verdi

Ναννάρισμα    Ρ. Μάτζα

Δεν μ ‘αγαπάς    Θ. Σπάθη

Σερενάδα    Σ. Σαμάρα

 

 

Στέλλα Αδαμίδου

ADAMIDOU

Γεννήθηκε στην Αλεξανδρούπολη. Ξεκίνησε της μουσικές της σπουδές στο πιάνο και ακολούθησε το κλασσικό τραγούδι με μαθήματα μονωδίας στην Αθήνα με την Χριστίνα Γιαννακοπούλου. Αποφοίτησε απο το Νέον Ωδείο Θεσσαλονίκης και την τάξη της Β.Τσαμπαλή με δίπλωμα Μονωδίας -Μελοδραματικής και βαθμό άριστα παμψηφεί. Κατέχει πτυχίο Αρμονίας και Αντίστιξης.Το 2008 γίνεται δεκτή με υποτροφία στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης. Από το 2010 ειδικεύτηκε στο γαλλικό και ιταλικό ρεπερτόριο στο International Opera Studio της Ζυρίχης με καθηγήτρια την R.Blum και στο Opera Studio της Βουδαπέστης με καθηγητή τον A.Kurthy. Τα έτη 2012 και 2013 παρακολούθησε μαθήματα τραγουδιού στην Βιέννη με την καθηγήτρια του πανεπιστημίου της Βιέννης Ε.Καρούζο ενώ στην διάρκεια των δύο αυτών ετών ως μέλος μουσικού συνόλου με μαέστρο τον K.Seezan πραγματοποίησε ρεσιτάλ σε διάφορα μέρη της Αυστρίας με έργα των W. A. Mozart, G. Verdi, R Leoncavallo. Πρωταγωνίστησε στην όπερα «΄Εξυπνη» του Carl Orff σε παραγωγή της όπερας της Θεσσαλονίκης, όπως και στην όπερα «Δέσπω» του Π. Καρρέρ σε παραγωγή του Τελλόγλειου Ιδρύματος με το Α.Π.Θ. Συμμετείχε ως σολίστ σε ρεσιτάλ του Συλλόγου Κρατικής Ορχήστρας με έργα του συνθέτη Δ. Μαραμή, τραγούδησε στην Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας, προάγοντας και αναδεικνύοντας την ελληνική μουσική καθώς και σε διάφορες συναυλίες θρησκευτικής μουσικής. Ανέλαβε πληθώρα συναυλιακών εκδηλώσεων στηρίζοντας, πάντα αφιλοκερδώς, τις φιλανθρωπικές δράσεις Συλλόγων της Αλεξανδρούπολης, πόλης στην οποία ζει και εργάζεται διδάσκοντας μονωδεία στο Ωδείο Φαέθων.

 

Θανάσης Τρικούπης

TRIKOUPIS

Ο Θανάσης Τρικούπης γεννήθηκε στην Αλεξανδρούπολη. Σπούδασε αρχικά στην Αθήνα (Δίπλωμα πιάνου, Δίπλωμα σύνθεσης, Δίπλωμα τσέμπαλου, Μηχανολόγος – Μηχανικός Ε.Μ.Π.). Ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο πιάνο στο Conservatoire Européen de Musique de Paris και τις σπουδές Σύνθεσης στο Μουσικό Πανεπιστήμιο του Graz (Magister der Künste με διάκριση). Ακολούθως πραγματοποίησε διδακτορικές σπουδές στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Α.Π.Θ.

Σε καλλιτεχνικό επίπεδο (ως διευθυντής χορωδίας, ορχήστρας και μουσικών συνόλων, ως σολίστ πιάνου, τσέμπαλου, εκκλησιαστικού οργάνου και ως συνθέτης) έχει συνεργαστεί με πλήθος καλλιτεχνικών φορέων, όπως: Ακαδημαϊκές Συμφωνικές Ορχήστρες του Πανεπιστημίου Θράκης της Αδριανούπολης και του Ε.Μ.Π., με το Πανεπιστήμιο του Bielefeld, το Ελληνικό Συγκρότημα Σύγχρονης Μουσικής, το Ensemble Neuer Musik του Μουσικού Πανεπιστημίου του Graz, το Musikforum και Ηörfest της πόλης του Graz, με τον Σύνδεσμο Ελλήνων Ακαδημαϊκών του Βερολίνου, την Ένωση Ελλήνων Μουσουργών, τον Οργανισμό του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, τον Γαλλοελληνικό Σύνδεσμο Αθηνών, το Ινστιτούτο GOETHE, το Αμερικανικό Κολλέγιο, καθώς και με διάφορους Γερμανοελληνικούς Συλλόγους,  κ.ά.

Ως πιανίστας διακρίθηκε το 1991 κερδίζοντας το Α΄ Βραβείο σε Πανελλήνιο Διαγωνισμό Πιάνου, ενώ στο ενεργητικό του έχει συνεχείς εμφανίσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό (Αθήνα, Βερολίνο, Παρίσι, Βουκουρέστι, Essen, Graz, κ.α.), συμμετοχές σε διάφορα φεστιβάλ (Ρόδου, Μυκόνου, Σύρου, Ζακύνθου, κ.α.), καθώς και πρώτες παγκόσμιες εκτελέσεις έργων διαφόρων σύγχρονων Ελλήνων Συνθετών. Έχει ηχογραφήσει για τη δισκογραφική εταιρεία “Lyra”. Ως αρχιμουσικός έχει παρουσιάσει σε πρώτες πανελλήνιες εκτελέσεις έργα των Vivaldi, Bach, Pergolesi, Haydn, Mozart, Berlioz, Liszt και Brahms.

Διδάσκει την ειδίκευση του πιάνου στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

 

Πρόσκληση Στέλλα Αδαμίδου Αθανάσιος Τρικούπης

Μπορείτε να κατεβάσετε το πρόγραμμα από εδώ: Πρόγραμμα (002)

error: Content is protected !!